Intervju med utvikleren vår, Aksel Merkan!

Fortell litt om bakgrunnen din.

Jeg startet på min første bachelor i 2016 hvor jeg studerte språkteknologi og ble ferdigutdannet 2019. Var ikke helt fornøyd etter endt utdanning og valgte deretter å starte på min andre bachelorgrad innenfor Cybersikkerhet, noe som er mitt interesseområdet.   

Når og hvorfor ble du interessert i programmering? 

Jeg ble interessert i programmering rundt 16 års alderen hvor jeg kom bort i Python. At man kunne utføre oppgaver ved å fortelle maskinen hva den skal gjøre, fasinerte meg. Deretter startet jeg å lage ganske enkle programmer. Helt siden barndommen har jeg likt å fikle med teknologi, dette førte til at jeg ville ta denne veien.   

Hvilke programmeringsspråk liker du best og hvilke bruker du i jobb?  

Programmeringsspråket Kotlin er akkurat nå et av mine favoritter. Syntaksen er ganske ren og i tillegg fungerer språket med Java. Det er ganske lett å lære språket og det fungerer perfekt hvis man skal lage Android mobilapplikasjoner. Språket jeg bruker på jobb er JavaScript, hvor vi jobber med MEVN-stakken. Jeg er ganske fornøyd med språket og rammeverkene vi jobber med.  

Hva gjorde at du valgte Orixe?  

Teknologien Orixe jobbet med interesserte meg til å søke. I tillegg var det god beliggenhet til jobben noe som var et stort pluss i min bok. Muligheten for å kunne jobbe hjemmefra, er noe som også førte til at jeg søkte hos Orixe.   

Hva liker du best med å være utvikler?  

Man lærer alltid noe nytt hver dag, noe som gjør at man aldri kjeder seg. I tillegg er det kult å lage noe man vet folk bruker. Problemløsning er noe jeg liker best og derfor vil jeg si at jobben passer perfekt for meg.